אחרי שכבר מזמן ביסס לעצמו מעמד כאחד מבמאי האקשן החזקים ביותר בבוליווד, אס. אס. ראג'אמולי חוזר עם סרט נוסף מלהיב ומרתק שמנגיש את נושא הקולוניאליזם והמאבק ההודי של שני מהפכנים שהחליטו למרוד בממלכה הבריטית. הסרט, קלישאתי ככל שיהיה, שומר על המקורות הבוליוודיים שלו עם שירים, נמרים וכל אלמנט אחר שאנחנו רגילים לראות בקולנוע ההודי. והתוצאה המתקבלת? הסרט "RRR" (בעברית "המרד הגדול") - שלוש שעות שלמות של קצב בלתי פוסק, תסריט מלא בתהפוכות מרתקות והרבה מאוד רגש.
בשביל לזכות בפריבילגיה של קהל שלם שיושב מרותק לאורך 3 שעות שלמות, מארוול היו צריכים לעבור עשור של סרטים שיובילו לנקודת השיא – "הנוקמים: סוף המשחק" סרט שמצדיק את הציפיה בכך שהוא ממלא את הזמן באקשן ודרמה, עמוס באבק כוכבים עם כל שם הוליוודי שרק יכלו למצוא. אולפני הקומיקס הגדולים הם לא היחידים להצטרף לטרנד, לאחרונה סרטים גדולים נכנסו לתחרות סמויה בה אם הסרט לא מעל שעתיים לפחות, הוא כנראה לא שווה את זה ולא תמיד זה מצליח. אבל דווקא איפה שהוליווד מתקשה ללכת, בוליווד כבר רגילה לרוץ ואפילו מצליחה להשיג תוצאה זהה ב-"RRR", סרט שעומד לבד, בלי רזומה ענק מאחוריו, תקציב נמוך יחסית להוליווד (69 מיליון שקלים, היקר בתולדות בוליווד) או רשימה מפוארת של שחקנים מוכרים במערב.
ועל מה אפשר לגרור סרט של שלוש שעות אתם שואלים? ובכן, נושא היסטורי חשוב זה בהחלט התחלה טובה. אנחנו נשלחים ל-1920 בסיפור בדיוני שבנוי מכמה חלקים שמוצגים לנו בזה אחר זה תחת התירוץ לכותרת הסרט R.R.R- Rise Roar Revolt. נערה צעירה בעלת יכולת שירה מרשימה משבט הגונד נחטפת בידי השליטים הבריטים על מנת לספק להם בידור בארמון. כמיטב המסורת של השבט, אחיה הגדול, בהים(ג׳וניור NTR), מבטיח שלא יעצור עד שיצליח להציל אותה ולהשיבה לכפר. לשם כך הוא מסתווה כעובד בפנצ'רייה, נטמע באוכלוסייה ואף מתקרב לבתם של הכובשים. במקביל, לוחם הודי שאפתן (ראם צ'אראן), שכל חלומו הוא להגיע לדרגת קצין בכיר בצבא הבריטי הכובש, מתאכזב כשלא זוכה בתואר הנחשק אך נענה לאתגר שהוצב בפניו – לגלות מיהו הלוחם שהגיע לחלץ את הנערה בתמורה לדרגות על הכתפיים. הם מחליטים לשתף פעולה כדי להשיג את המטרות שלהם. התסריט מאוד חכם ומצליח לגבש מבנה על המסך הגדול שבקלות יכול היה לעבוד גם כסדרה. שלב אחר שלב מתגלים עוד חלקים בסיפור שמדלג בין זמנים ומצליח להשאיר את הסקרנות עד לרגעים האחרונים של הסרט, כשהמניעים לפעולה של אחת הדמויות נחשפים רק לקראת הסוף (אם כי יכולנו לנחש אותם כבר בשלב מוקדם יותר). זו החלטה מבריקה לחבר בין ראם צ'אראן לג'וניור, הכימיה ביניהם נמצאת על הספקטרום בין ברומאנס לוחמים לבין רומן הומו-אירוטי וזה תענוג לצפייה. למרות החלוקה השווה בין השניים אין ספק שצ'אראן שמגלם את ראג'ו החייל הוא המרכז שכובש את הלב. הוא יודע לעשות הכל וקשה לי להאמין שמישהו יצליח להישאר אדיש אליו אחרי הצפייה. בכל חלק הוא מפגין כישרון אחר שהוא שולט בו היטב ולנו רק נותר להישאר מהופנטים.