בספטמבר הקרוב יציין העולם שבעים שנה להסכם השילומים, במסגרתו העבירה גרמניה מיליארדי מרקים למדינת ישראל וליהודי התפוצות. בתקופה זו גם קמה ועידת התביעות, שייצגה את ניצולי השואה מחוץ לארץ במגעים מול הרשויות הגרמניות. היא פעילה עד היום, ובמסגרת פעילותה הפיקה סרט תיעודי בשם "חשבון נפש", שהקרנת הבכורה המקומית שלו תתקיים מחר (רביעי) באירוע מיוחד במסגרת פסטיבל הקולנוע היהודי בירושלים.
הדוקו הזה מציג את הסיפור המרתק מאחורי ההסכם, שעורר את אחת המחלוקות הגדולות בתולדות המדינה. לפי סקר שפרסם "מעריב" בזמנו, שמונים אחוז מהציבור התנגדו לו. והמחאה לא היתה שקטה. המונים הסתערו על הכנסת, ו"ידיעות אחרונות" הגדיר את המראות כ"שדה קרב". מאות שוטרים נפצעו וגם כמה פוליטיקאים, מה שלא מנע מהם לאשר את ההסכמות עם ממשלת גרמניה.
כל זה קרה לפני שבעים שנה - כלומר, הרבה לפני הפייסבוק והטוויטר וטרום עידן "מכונות הרעל", ואפשר רק לדמיין מה היה קורה לו היתה מדיה חברתית בימים האלה. "זה היה אסון", אומרת רוברטה גרוסמן שביימה את הסרט בריאיון לוואלה! תרבות. "גם ככה היתה סערת רגשות סביב הסיפור הזה, והרשתות החברתיות היו מעצימות אותה עוד יותר. היה מתחיל קרב מי צועק חזק יותר ברשתות, ומי שהיה מתנגד להסכם היה צועק חזק מאוד. אני מניחה שהמגעים להסכם היו קורסים כבר בשלב מוקדם".