"הקרב על הונג קונג" ו"מבט אל תוך סין": ביקורות סרטים דוקומנטריים

מבקרי האתר סוקרים שני סרטים תיעודיים חדשים שעלו בסלקום tv שמביאים את הצד האפל של סין: "מבט אל תוך סין" שחושף את מחנות הריכוז של הממשלה ו"הקרב על הונג קונג" העוקב אחר ההפגנות הסוערות נגד התגברות ההשפעה הסינית בהונג קונג

הקרב על הונג קונג

הסרט הדוקומנטרי "הקרב על הונג קונג" עוקב אחר קומץ מפגינים שהשתתפו בהפגנות הפרו-דמוקרטיות שהתקיימו בשנת 2019 לאחר שהממשלה המקומית העלתה הצעת חוק הסגרה שתאפשר לשלוח את אזרחי הונג קונג למשפט בסין. הצעה זו הציתה את החששות והפחדים שהולכים וגדלים ככל שהונג קונג מגיעה למחצית הדרך של 50 שנות ההגנה המיוחדת שניתנו לה כשהבריטים החזירו את המושבה לסין ב-1997. הונג קונג נחשבה עד כה לסמל מערבי, פתוח וחופשי, אך עם החזרתה למדינה הקומוניסטית שהפכה לאומנית, השפעותיה מחלחלות לכל עבר במדינה והפרות זכויות אדם נהפכו לדבר שבשגרה.

בסצנת הפתיחה המצמררת, המוני מפגינים פרו-דמוקרטיים מתגודדים סביב מכוניתו של שוטר שהיה באותה עת מחוץ לתפקידו והמון זועם מצליח להכות אותו עד זוב דם, על אף היותו חמוש. העת לפרוץ המהומות - אוקטובר 2019, בעיצומן של מחאות אנטי-ממשלתיות מסיביות בהונג קונג. מנקודה זו ולכל אורכו, משרטט הסרט שנבנה ברובו על קטעים גרפיים אשר מתועדים באופן מפליא של המון הנלחם במשטרה וממחיש את ההבדל התהומי בין זעמו של קצין משטרה שלא דומה כאין וכאפס לעומת הזעם המתפרץ שמניע את המפגינים להילחם בשם הדמוקרטיה.

הסרט עוקב בעיקר אחר פעולות מחאה של תנועה מחתרתית שאחת מחבריה היא אגנס צ'או בת ה-22 (נאשמת בהתכנסות בלתי חוקית ובהסתה של אחרים ועומדת בפני עונש מאסר של חמש שנים) אשר נחשבת לפעילה ותיקה. רבים מן האנשים המתגייסים למחאה באופן מעורר השתאות הם תלמידי בית ספר תיכון. אחד מהם הוא וינסנט, אשר נולד בסין ועבר להתגורר בהונג קונג יחד עם משפחתו בשנות העשרה שלו. הוא מתאר את שנותיו בסין שהיו תחת מעקב צמוד של המדינה בתיאור מצמרר: "זה הרגיש כמו כלא מחוץ לכלא. אם הונג קונג תיפול טרף לסין הקומוניסטית - לאנשים יהיה קשה לשרוד".