באחד הפרקים המתקדמים של "בלאדי מורי", הקומדיה הרומנטית החדשה של יס, פונה אחת הדמויות לאחרת ואומרת: "אני מרגישה כאילו אני באיזה משחק הכיסאות, רק שאני אפילו לא ידעתי שמשחקים. ופתאום הפסיקו את המוזיקה, וכולם התיישבו ורק אני לא מצאתי מקום. וכולם מתחתנים ועוברים לגור ביחד ומקימים את המשפחות החמודות שלהם, ואני… אני לא מבינה מה אני עושה לא בסדר".
הזיקוק המדויק הזה של תחושת הבלבול שמביאה איתה רווקות מאוחרת, הוא הבסיס שעליו מושתתת הסדרה כולה. היוצרת שלה, סתיו אידיסיס (דודניתה של דנה אידיסיס, יוצרת "על הספקטרום" המופתית, וגם כוכבת סדרות נעורים ותסריטאית מצליחה בזכות עצמה) יצרה אותה על בסיס חוויותיה כרווקה. לכאורה שום דבר ברווקות לא אמור להפתיע. כולנו יודעים כבר מגיל צעיר מאוד שמסלול החיים אמור לקחת אותנו אל זוגיות ואז למשפחה, אבל בחירות לא מוצלחות או התבגרות מאוחרת או סתם חוסר מזל, עלולים להביא לרגע שבו מביטים סביב ומבינים שהעולם המשיך בלעדינו. גם אם ניתן היה לצפות את כל אלה מראש, תחושת הבלבול היא כזו שרק מי שהיו בנעליים האלה מבינים.
אף שסדרי העולם החברתיים השתנו לאורך השנים, בוודאי במקרה של בני דור ה-Y שלא ממהרים להתחייב, קרבה לגיל 40 בסטטוס יחיד נחשב גם בשנת 2022 לחריגה. בוודאי בישראל, מדינה שהדחיפה בה לזוגיות ומשפחתיות אגרסיבית במיוחד. יחד עם זאת, נדמה שאידיסיס נגעה בעצב אוניברסלי, שכן הקומדיה שיצרה וכתבה זכתה בפרס הקומדיה הטובה ביותר בפסטיבל "סירייס מאניה" היוקרתי.